دربارهی نشر
نشر مکتبتهران از سال ۱۳۸۹ فعالیت خود را با چاپ نمایشنامههای «جلال تهرانی» شروع کرده است. اولین اثر منتشرشده نمایشنامهی «نوستالوژی» بود که شامل دو نمایشنامهی «اندر هدایت نسل جوان» و «مقام استادی» است و بعدتر نمایشنامهی «مخزن»، «مهر دوم»، «دراکولا»، «مکبث۲۰۰۱»، «دو دلقک و نصفی» به چاپ رسید.
همزمان با چاپ نمایشنامه، در بخش کودک و نوجوان کتابهای قابل توجهی ترجمه شد که از عناوین آن میشود به «شاگرد جادوگر» نوشتهی «نورا اسول» و «آواز دیوها» نوشتهی «ناصر خمیر» به ترجمهی «محمود گودرزی» و «زندگیهای واقعی»(شکسپیر و گاندی) نوشتهی «هایدن میدلتون» و ترجمهی «الناز یزدانپناه» اشاره کرد.
شاید بشود گفت قدمهای اول در انتشارات مکتبتهران چاپ نمایشنامه بوده است اما کمکم زمینههای تخصصی دیگر هم وارد حوزهی نشر شده است. یکی از آثار فاخر این نشر زندگینامه یا اتوبیوگرافی «فردا بدون من» نوشتهی «علیرضا مشایخی» آهنگساز برجسته است که کتابی در حوزهی جهانشناختی و فلسفهی زندگی است.
همچنین «کتاب استودیو تهران: فصل اول مانیفست» که جمعآوری مجموعه مقالاتی در موضوع مانیفست است که این مجموعه زیر نظر «سهیل حسینی» گردآوری شده است و مقالاتی از هنرمندانی مانند «حمیدرضا اردلان»، «کامبیز درمبخش»، «علیرضا مشایخی»، «احمد وکیلی» و.... را در خود جای داده است.
دورنما: نشر مکتبتهران قدمهای اولش را برداشته است و همواره سعی کرده است گزیده و باکیفیت به فعالیتش ادامه دهد. دورنمای ما انتشار کتابهای قابل توجه در حوزهی ادبیات داستانی، ادبیات نمایشی و دیگر حوزههای مرتبط با فرهنگ است و در این زمینه از کارشناسان خبره استفاده میکنیم که مبادا آنچه خودمان منتقدش هستیم را ناخواسته ادامهرو باشیم.
نشر مکتبتهران در حال حاضر چهارده عنوان کتاب را در دست انتشار دارد که از آنها میتوان به مجموعه مقالهای در حوزهی گرافیک و نمایشنامههای «سیندرلا»، «هی مرد گنده گریه نکن»، «هملت دبستانی» و... اشاره کرد.
حتماً که هر ناشری برای خود اهدافی را در زمینهی رشد فرهنگی و فعالیت مستمر تعریف میکند؛ تعریف ما برای نشرمان این است که مکتبتهران یک فرهنگ است. مسیر را سخت و درعینحال لذتبخش میبینیم و از ساختن پلهبهپله این مسیر از تجربه و تخصص بهره میبریم و امید داریم به روزهای روشنی که جهل دلیلی بر فقر فرهنگی نباشد.